Het kampeercentrum in Hulshorst bestaat uit twee tentenkampen en twee kamphuizen. Bij het kamphuis genaamd "De Zandmolen" staan 12 slaaptenten en bij het kamphuis genaamd "Het Beekhuis" staan er 8. De capaciteit is minimaal 20 personen en maximaal 150 personen.

Ieder kamp heeft:

 • Een aantal zeven-persoonsslaaptenten (aantal varieert per kamp) incl.
  • Matrassen
 • Eén eet/recreatie kampschuur incl.
  • Elektra en verlichting
  • Open haard
  • Banken en tafels
  • Borden, bekers en bestek
  • Afwasmaterialen (theedoeken zelf meenemen)
 • Drie stafslaaptenten incl.
  • Elektra en verlichting
  • Eenpersoonsbedden (8 slaapplaatsen)

De toiletten, douches en wasgelegenheden vindt u in het toiletgebouw. 

Naast de Bungeerun bieden wij ook in Hulshorst Camp Support aan. O.a  lasergamen en handboog schieten. Deze activiteiten kunnen tegen een kleine meerprijs worden bijgeboekt.

Bos/Spelgebied

Binnen ons bos/spelgebied mogen activiteiten en bosspelen gedaan worden die van de paden afwijken. Deze activiteiten mogen de gehele dag tot 24.00 uur in het YMCA bos/spelgebied gedaan worden. Om 24.00 uur dient de activiteit te zijn afgelopen en keert u terug naar uw eigen kampterrein. Droppingen zijn helaas niet toegestaan.

Maaltijden

08.30 uur Ontbijt

Diverse soorten brood, kaas, zoetbeleg, thee, melk en een krant

13.00 uur Lunch

Diverse soorten brood, kaas, vleeswaren en zoet beleg, thee en melk, fruit

18.00 uur Diner

Soep, aardappelen, pasta of rijst, groenten, vlees, toetje 

Wanneer u te weinig heeft kunt u altijd bijhalen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kunt u onbeperkt koffie, thee of limonade halen. ’s Avonds is er warme chocolademelk en iets lekkers te krijgen. De keuken sluit om 23.30 uur.

Kampschuur

U heeft tijdens uw verblijf de beschikking over een eigen kamphuis waarin zich de eet/recreatiezaal bevindt. Hier treft u naast de tafels en stoelen een bestekkast aan. Hierin staan borden, bekers en bestek. Bovendien is er al het materiaal dat u nodig heeft voor de afwas en het schoonhouden. De zaal heeft ook een stereo-installatie met cd-speler en een open haard.

Barbecue

Het is gezellig om met een groep te barbecueën. Indien u in plaats van een warme maaltijd een barbecue wilt houden is dit mogelijk. De extra kosten voor een barbecue kunt u vinden in de prijslijst. U kunt kiezen tussen een standaard barbecue (3 soorten vlees + toebehoren) en een luxe barbecue (6 soorten vlees + toebehoren). Wilt u een barbecue bestellen? Neemt u dan uiterlijk 5 dagen voor aankomst contact met ons op.

Dieet

Wanneer iemand van u groep een voedselallergie of een dieet heeft, laat u ons dit dan uiterlijk 5 dagen voor aankomst aan ons weten. In een enkel geval vragen wij de deelnemer zelf bepaalde moeilijk te verkrijgen artikelen mee te nemen, die wij dan uiteraard vergoeden. Mochten er deelnemers zijn die vanwege geloofsovertuiging geen rund-, kip- of kalkoenvlees mogen eten dan verzorgen wij daarvoor een vegetarische maaltijd. Onze keuken is niet ingericht voor Halal voedselbereiding.

Voor de leiding

Het leiden van een kamp is een intensieve en vermoeiende bezigheid. Daarom proberen wij de leiding wat extra te verwennen. Van 21.00 uur tot 23.30 uur zijn er snacks om weer energie op te doen voor de volgende dag.

Roken en kampvuur

In verband met brandgevaar is het verboden te roken op het gehele terrein, met uitzondering van het betegelde gedeelte voor de kampschuren. Hoewel een kampvuur een bijzonder sfeervol onderdeel is van een kamp, is het houden hiervan niet toegestaan in het dicht beboste gebied van Natuurmonumenten. Hier valt ook onder het stoken van vuurkorven.

Wat moeten de deelnemers meenemen?

Naast genoeg kleding (ook regenkleding) en toiletartikelen dienen de deelnemers mee te nemen:

 • een slaapzak met eventueel een hoeslaken en een hoofdkussen
 • een theedoek voor enige corveewerkzaamheden
 • een zaklantaarn

Toko

Er is ook een kampwinkeltje aanwezig genaamd de toko. Hier wordt o.a. chips, snoep, repen, drinken en ijs verkocht. Het is een vreemde winkel want wij vragen u daar zelf te gaan verkopen. In overleg met de gastheer wordt vastgesteld op welke tijd(en) u dit kunt doen. Vanzelfsprekend maken wij u even wegwijs in de toko. U kunt dan zelf bepalen wat u wel en niet verkoopt bovendien kunt u overmatig snoepen tegengaan.

Toko

Activiteiten

Tijdens uw verblijf kunt u kosteloos gebruik maken van de sportvelden en de bungeerun. Deze activiteiten dienen wel vooraf te worden gereserveerd. Deze activiteiten zijn goed te combineren met de Camp Support activiteiten.

 • Sport en Spel
 • Bungeerun
YMCA Kampeercentra biedt complete programma's met uitdagende activiteiten aan. Wij noemen dit Camp Support. Al onze programma's worden begeleid door ervaren YMCA instructeurs. Wij werken met een gedocumenteerd en getoetst veiligheidssysteem. Hierdoor heeft u als klant de garantie dat wij op een veilige en betrouwbare manier met uw programma om gaan. De activiteiten zijn goed te combineren in een roulatiesysteem ook met activiteiten die u zelf verzorgd.

Transport

Alle prijzen zijn exclusief transportkosten, de transportkosten zijn afhankelijk van welke activiteiten u boekt. Voor klein transport rekenen wij € 75,- en voor groot transport € 100,-.
 • Arrow battle
 • Outdoor Lasergamen
 • GPS schatzoeken
 • Handboogschieten
meer info

In de omgeving kunt u o.a.

Zwemmen

Zwembad de Brake (www.sportfondsen.nl)
Een recreatiebad met maar liefst drie glijbanen, een Turks stoombad, stroomversnelling, waterkreek, en......het is gewoon teveel om op te noemen. De watertemperatuur is maar liefst 31 graden Celsius en de whirlpool is 33 graden Celsius. Ook heeft "De Brake" 4 hot whirlpools kruidenbaden. Deze hebben een lekkere geur en de watertemperatuur is 37 graden. Heerlijk ontspannen...... Er is ook een 25 meter bad. Hierin drijft spannend speelmateriaal. Ook kan je een lekkere duik nemen van de duikplank.

Zandenplas (www.leisurelands.nl)
Recreatiegebied Zandenplas ligt middenin de eeuwenoude bossen van de Veluwe Er is een klein en heerlijk meer met zandstrand waar u een verfrissende duik kunt nemen. Voor kinderen zijn er speeltoestellen.

Harderwijk

Harderwijk, met zijn historische binnenstad biedt nogal wat mogelijkheden. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan het Dolfinarium, de palingrokerij, een leuke rondvaart en nog veel meer.

Rondleiding

Op verzoek is het mogelijk om samen met uw groep een rondleiding te krijgen door dit schitterende landgoed. De rondleiding wordt verzorgd door de boswachter. Spreekt u dit wel tijdig af. U kunt contact opnemen met Natuurmonumenten telefoonnummer: 0577-407789.

Fietsenverhuur

Wanneer u geen fietsen meeneemt en er toch met de fiets op uit wilt kunt fietsen huren bij fietsverhuurbedrijf "De Veluwe". De fietsen worden op de dag dat u deze wenst te gebruiken gebracht. Kijk voor meer informatie op www.fietsverhuurdeveluwe.nl of bel met telefoonnummer 0341-560243.

Wilt u misschien toch iets anders ondernemen? De VVV in Nunspeet helpt u graag verder! Kijkt u voor openingstijden en telefoonnummers op de website van de VVV.

YMCA Kampeercentrum Hulshorst
Hierderbeek 1
3849 RZ Hierden

Telefoon: 0341 – 451478
Reserveringen: 0342 – 452017